Menu Sluiten
Cover-eStar135-Estrella-Acosta-Noche-Cubana

Estrella Acosta – Noche Cubana (Eigen beheer)

Met Noche Cubana heeft de in Amsterdam wonende Cubaanse zangeres Estrella Acosta een mooie EP afgeleverd vol Cubaanse stijlen als (nueva) trova, son en bolero.

Het album is het gevolg van een optreden op  augustus 2019  in Amsterdam. Ze trad er op met multi-instrumentalist Carlitos Irarragorri en bassist Pedro Luis Pardo die net als Carlitos zijn tres meenam, de Cubaanse gitaar. Met deze twee treseros begint de openingstrack Retorna Vida Mia. De in Nederland wonende Venezolaanse percussionist Gerard Rosales speelde alle percussie in. Het resultaat mag er zeker zijn. Met een klassieker als Quizás Quizás Quizás en de romantische titeltrack. Estrella Acosta zingt de vijf nummers van de EP met een warm helder stemgeluid. De EP sluit af met Si Alguna Vez, net als de openingstrack een compositie van Pedro Luis Ferrer. Het is een heerlijk nummer waarin Irarragorri ook op de piano te horen is. De EP is op dit moment verkrijgbaar via digitale platforms.

Rik van Boeckel

Deel bericht

Laatste recensies

Mark Pontin Group

Mark Pontin Group

Kaleidisoscope Lunaria/Sonic Rendezvous Jazz/Blues/Fusion Voormalig bluesrocker Mark Pontin heeft op dit derde album zijn artistieke horizon danig verbreed. Vanaf de instrumentale opener Sunrise en het

Lees verder »
Mòs Ensemble

Mòs Ensemble

Behind The Marble W.E.R.F. Records Jazz Met hun debuutalbum Limbs raakte het Gentse Mòs Ensemble twee jaar geleden een snaar. Het collectief viel op doordat

Lees verder »
Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »