Menu Sluiten
Espen Berg

Espen Berg

The Trondheim Concert (Live)
NXN Recordings
Jazz
Pianist en componist Espen Berg, die we kennen van zijn baanbrekende trio en samenwerking met Silje Nergaard, vond het tijd voor een derde soloalbum. Het concert is volledig geïmproviseerd. De virtuoze Bergen put uit zijn omvangrijke archief en reflecteert op zijn kennis en skills. En dat is adembenemend. Hij schittert met prachtige melodieën, motieven, innemende en stuwende arpeggio’s, zoals in Part 1, 2 en 4 het dromerige, lieflijke Part 8 en 10. Improvisaties als Part 5 en 9 zijn donkerder van klank met laag repeterende lijnen. Een nog groter contrast brengt Bergen in experimente stukken Part 3 en 6. Dit is uitmuntend pianospel en doet denken aan Craig Taborn en Vijay Iyer. De lange zit (vier stukken duren alleen al zo’n tien minuten!) komt de spanningsboog niet ten goede. Gelukkig schakelt Bergen genoeg tussen de stukken en spat de energie ervan af. Een bevlogen alleskunner.
Angelique van Os

Deel bericht

Laatste recensies

GREG OSBY

GREG OSBY

Minimalism Inner Circle Music Jazz Het is alweer een tijdje geleden dat de Amerikaanse saxofonist Greg Osby van zich liet horen. De veelzijdige virtuoos (*1960)

Lees verder »
Jasper Somsen

Jasper Somsen

Invites Paul Van Der Feen & Bert Van Den Brink Challenge Records Jazz Wat speelt bassist Jasper Somsen een mooi ingetogen solo in het openingsnummer

Lees verder »