Menu Sluiten
Eliott Knuets

Eliott Knuets

Introducing Eliott Knuets
Heptone
Jazz
Op zijn vierde ontvangt de Belgische Eliott Knuets zijn eerste gitaar uit handen van zijn ouders. Na zijn eerste jazzlessen is hij meteen verkocht. Introducing Eliott Knuets bestaat vooral uit eigen composities van de nu 18-jarige gitarist. Nummers die prachtig worden neergezet en uitgebouwd door zijn medespelers, waaronder zijn oom, de pianist Olivier Collette en de veelzijdige rietblazer Stéphane Guillaume. Hij heeft er ruim een uur voor uitgetrokken en dat is vanwege de diversiteit van het materiaal geen minuut teveel. Knuets’ muzikale bekwaamheid komt niet alleen tot uiting in zijn coherente composities, maar ook in zijn evenwichtige solo’s. Hij laat zich nergens verleiden tot krachtpatserij en dat geldt ook voor de andere vijf bandleden. Het debuutalbum van Knuets is, naast een geslaagde introductie van een nieuwe gitarist, vooral een registratie van fijne muziek uitgevoerd door een toegewijd combo.
Robin Arends

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »