Menu Sluiten
Dwight Thompson

Dwight Thompson

Hypocrisy
Regrooved/Painted Dog
Soul/Funk
Een Amerikaanse zanger, woonachtig in Nederland, die in 1975 zijn enige album ooit opnam met Nederlandse muzikanten, waaronder arrangeur Paul Natte op superfunky clavinet. Het album kwam indertijd uit op Poker/Basart, en doet inmiddels tweedehands zo’n 140 euro. Het heeft dus 45 jaar geduurd eer iemand dit album opnieuw uitbracht. En die iemand gaat schuil achter een nieuw label, genaamd Regrooved Records, dat heeft aangekondigd met meer spannende heruitgaven te komen. De hoes is voorzien van een sticker met de tekst ‘A Dutch funk/soul classic’. En terecht, want Hypocrisy bevat tien door Thompson zelf geschreven nummers, die het aanhoren meer dan waard zijn. Maar liefst zes van die tien zijn retefunky: My Woman Is Calling, de titeltrack, What’s The Meaning, You Don’t Know Me, Man Oh Man en Love. Koester dit album, voor het vakje Dutch Rare Groove.
Sjeng Stokkink

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »