Menu Sluiten
Dick de Graaf

Dick de Graaf

Festive
ZenneZ
Jazz
Tenorsaxofonist-componist Dick de Graaf (1954) is dit jaar 40 jaar actief en dat viert hij met een prachtig uitgevoerde box met daarin een vinylplaat en een boekwerk. Daarin vertelt de jubilaris hoe het hem verging in die vier decennia. Dit feestpakket, met een boek van 40 pagina’s, is een lust voor het oog. Zo is er een interview met Jeroen de Valk, die de wordingsgeschiedenis van de plaat Festive met hem doorneemt. Gewoon weer een kwartetalbum, volgens de saxofonist, die met pianist Barry Green, bassist Jos Machtel en drummer Pascal Vermeer acht stukken opnam, zeven van hemzelf, maar ook Eleanor Rigby, van Lennon en McCartney. Daar heeft De Graaf zijn stempel nadrukkelijk op gezet, met zijn arrangement dat volgens drummer Vermeer een soort minimal music is. Heel persoonlijk klinkt het stuk The Night Before The Morning After, ‘een muzikale zenmeditatie’.
Coen de Jonge

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »