Menu Sluiten
Dede Priest & Johnny Clark’s Outlaws

Dede Priest & Johnny Clark’s Outlaws

When Birds Were Snakes
Creeping Fig Records/dedepriest.com
Blues
De oosters aandoende gitaarlick die het titelnummer opent, geeft ons een intrigerend voorproefje van wat ons te wachten staat op dit nieuwe album van Dede Priest & Johnny Clark’s Outlaws. Even opmerkelijk, het daaropvolgende Mudslide, waarin een Europees folkthema en blues moeiteloos ineen smelten. Niet in de laatste plaats door het vioolspel van Priest, terwijl ze op gitaar Clark het nodige tegengas biedt. Toch blijft het, naast de vocalen van laatstgenoemde, haar indringende stem die de toon zet. De beproefde combine is veelzijdig, van de soulvolle ballad Hyssop Blossoms tot zomers reggaeritme (Rum & Sugarcane). Zonder overigens de bluesroots in de steek te laten. Luister maar naar het stompende Mojo-ito, de opgevoerde versie van klassieker 16 Tons, het swampy Drinking Again, of de indrukwekkende slijper It’s Getting Late. Dede stelt ons wederom niet teleur.
Marcel Haerkens

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »