Menu Sluiten
Christian Lillinger

Christian Lillinger

Konus
PLAIST
Impro/Jazz
Met Konus is slagwerker Lillinger in een nieuwe fase van zijn muzikale ontwikkeling gekomen. Percussie en improvisatie spelen nog een hoofdrol, maar nauw gedefinieerde vormkaders en elektronische bewerking van pianosamples zijn nu even bepalend. Lillinger is een musicus die zich graag verliest in het kortstondige detail en de extreem snelle dynamiek. Het heeft veel weg van hyperactiviteit, ook deze verzameling van 17 meest korte stukken die alle Vertex (draai- of keerpunt) heten, nader aangeduid met een getal. Tijd voor verveling is er niet, zo snel volgen de stukken elkaar op. Het mooie is dat alle delen samen toch één geheel vormen, zoals Lillinger het zelf zegt: een metaritme. Het is een eerste stap van Lillinger in de richting van muziek waarin compositie het primaat boven improvisatie heeft.
Ken Vos

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »