Menu Sluiten
images_4b40c73d585255a6299314146674b253

Cécile McLorin Salvant – Dreams and Daggers

Op haar nieuwe album Dreams And Daggers wisselt Cécile Mclorin Salvant standards af met zelfgeschreven songs. Op de live opgenomen vertolking van de klassieker Mad About The Boy, laat Salvant alle mogelijkheden van haar flexibele stem horen. Hemels!

Cécile Mclorin Salvant was dé grote ontdekking van 2016 en won niet voor niets de ene grote prijs na de andere, zoals een Grammy voor haar voorgaande album For One To Love. Een behoorlijke opgave om dat recente succes te overtreffen. Voor McLorin Salvant lijkt dat echter nauwelijks moeite te kosten. De Amerikaanse kondigde in interviews al aan dat ze graag een livealbum wilde maken en met strijkers wilde werken. Et voilà, zo geschiedde. Op het dubbelalbum Dreams And Daggers is ze live op haar best met haar ijzersterke trio – Aaron Diehl (p), Lawrence Leathers (d) en Paul Sikivie (b) – in The Village Vanguard. Ook dook ze de studio in met de Catalyst Quartet.

Vocaal is Salvant gegroeid, haar flexibele stem is duizelingwekkend treffend en elke noot van hoog naar laag register is raak. Daarnaast voelt ze het trio feilloos aan en is haar voordracht grappig, theatraal en intens. Ze wisselt klassiekers als Mad About The Boy en Let’s Face The Music And Dance, af met eigen songs die daar qua sfeer perfect op aansluiten. Parels zijn er te over, zoals het melancholische You’re My Thrill, het spannende My Man’s Gone en het beeldende Sam Jones’ Blues. Klein minpuntje is dat het volledige repertoirein dezelfde stijl ligt. Daardoor wordt het halverwege wat voorspelbaar. Een dubbelalbum is dan ook wat veel van het goede. Maar wat kan deze vrouw zingen. Hemels!

Het album verschijnt 29 september.

Deel bericht

Laatste recensies

Ethan Philion

Ethan Philion

Meditations On Mingus Sunnyside Records/Fully Altered Jazz Waarom ondernam bassist Ethan Philion (Chicago) dit avontuur met acht composities van Charles Mingus? Omdat er in het

Lees verder »
Ben Levin

Ben Levin

Take Your Time Vizztone Blues Zanger-pianist-componist Ben Levin (22) uit Cincinnati, Ohio timmert ondanks zijn leeftijd al jaren internationaal aan de weg. Voor deze vierde

Lees verder »