Menu Sluiten
images_4b40c73d585255a6299314146674b253

Cécile McLorin Salvant – Dreams and Daggers

Op haar nieuwe album Dreams And Daggers wisselt Cécile Mclorin Salvant standards af met zelfgeschreven songs. Op de live opgenomen vertolking van de klassieker Mad About The Boy, laat Salvant alle mogelijkheden van haar flexibele stem horen. Hemels!

Cécile Mclorin Salvant was dé grote ontdekking van 2016 en won niet voor niets de ene grote prijs na de andere, zoals een Grammy voor haar voorgaande album For One To Love. Een behoorlijke opgave om dat recente succes te overtreffen. Voor McLorin Salvant lijkt dat echter nauwelijks moeite te kosten. De Amerikaanse kondigde in interviews al aan dat ze graag een livealbum wilde maken en met strijkers wilde werken. Et voilà, zo geschiedde. Op het dubbelalbum Dreams And Daggers is ze live op haar best met haar ijzersterke trio – Aaron Diehl (p), Lawrence Leathers (d) en Paul Sikivie (b) – in The Village Vanguard. Ook dook ze de studio in met de Catalyst Quartet.

Vocaal is Salvant gegroeid, haar flexibele stem is duizelingwekkend treffend en elke noot van hoog naar laag register is raak. Daarnaast voelt ze het trio feilloos aan en is haar voordracht grappig, theatraal en intens. Ze wisselt klassiekers als Mad About The Boy en Let’s Face The Music And Dance, af met eigen songs die daar qua sfeer perfect op aansluiten. Parels zijn er te over, zoals het melancholische You’re My Thrill, het spannende My Man’s Gone en het beeldende Sam Jones’ Blues. Klein minpuntje is dat het volledige repertoirein dezelfde stijl ligt. Daardoor wordt het halverwege wat voorspelbaar. Een dubbelalbum is dan ook wat veel van het goede. Maar wat kan deze vrouw zingen. Hemels!

Het album verschijnt 29 september.

Deel bericht

Laatste recensies

Avishai Cohen Trio

Avishai Cohen Trio

Shifting Sands Believe. Naïve Jazz Twee jaar na de jubileumproducties en de gedeeltelijk in het water gevallen festiviteiten naar aanleiding van zijn vijftigste verjaardag, is

Lees verder »
Vincent van Warmerdam

Vincent van Warmerdam

Twango & More Cinematic Guitar Instrumentals M.A.R.S. Jazz Vincent van Warmerdam is gitarist, componist, theatermaker en schrijver van filmmuziek voor onder meer Abel en De

Lees verder »