Menu Sluiten
Bert van den Brink

Bert van den Brink

Curfew 2021
bertvandenbrink.com
Jazz
Het voordeel van de avondklok. Het land wordt niet geteisterd door de festivalitis, maar overal zijn musici bezig uit te vinden hoe ze hun stiel vorm kunnen geven. Zo ook pianist Bert van den Brink, die al veel ervaring had opgedaan met zijn Bert’s Bytes, korte piano-improvisaties die hij thuis achter de piano bedacht. Op Curfew 2021 volgt hij een ander pad: twintig bekende melodieën uit allerlei genres, die hij met zijn piano (maar soms ook speeldoos, hammondorgel of accordeon) op zijn eigen manier parafraseert. Gewoon wat hem voor de geest kwam. Spielerei dus, en vaak heel grappig – zo wordt het album afgesloten door een bewerking van Dat Is Het Einde (van Johnny Hoes!), in dit geval uitgevoerd door Walter Vergeer. Thuis vanwege de avondklok, dan kun je gewoon Brahms, Love Story, Tulpen Uit Amsterdam, Hello Dolly, Pink Panther en Paddington op dezelfde glijbaan zetten.
Coen de Jonge

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »