Menu Sluiten
Amaro Freitas

Amaro Freitas

Sankofa
Far Out Recordings
Afrojazz
De Braziliaanse pianist Amaro Freitas vertelt met zijn derde album het verhaal van zijn voorouders dat teruggaat tot de tijd van de slavernij. En dat Brazilië niet het ware verhaal vertelt over zwart Brazilië. Met percussief pianospel doet hij dat bijvoorbeeld in Baquaqua en Ayeye (Viering in de taal van de Yoruba). In Vila Bela verwijst hij naar een slavenopstand in de 18e eeuw in de Mato Grosso. Zijn door Thelonious Monk beïnvloede pianospel wordt ondersteund door Jean Elton (bas) en Hugo Medeiros (drums). Samba of bossanova hoor je niet terug, hij is wel beïnvloed door Braziliaanse stijlen als frevo en maracatu. En door Hermeto Pascoal. In Batucada is zijn spel zeer opzwepend en gebruikt hij de piano het sterkst als melodisch percussie instrument. De slottrack Nascimento is een mooi, rustig eerbetoon aan Milton.
Rik van Boeckel

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »