Menu Sluiten
Ack van Rooyen

Ack van Rooyen

90
Jazzline Records/Delta Music
Jazz
Negentig kruisjes, piece of cake voor de eminente Ack van Rooyen. Vorige zomer zat hij gewoon in de Hansahaus Studio in Bonn om onder leiding van saxofonist Paul Heller dit album op te nemen. Die toonde zich een sherpa: hij nam Van Rooyen onder zijn hoede, ging met hem de hoogte in, hielp hem waar nodig maar liet hem zo vrij als mogelijk. De rest van de begeleiders bestond uit een gemengd Nederlands-Duits gezelschap: gitarist Peter Tiehuis, pianist Hubert Nuss, bassist Ingmar Heller en drummer Hans Dekker. De bugel en tenorsax vormen een onthutsend goed tandem; in gevoelige stukken als Papa Can You Hear Me en The Things We Did Last Summer klinken ze als brothers in soul, elkaar aanvullend op de enig juiste wijze. Verbluffend hoe soepel en toegewijd Ack op dreef was, in die maanden toen corona al veel spaken in wielen had gestoken.
Coen de Jonge

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »