Menu Sluiten
John F. Klaver in Memphis

Ambassador’s Choice: Co en Mijke Radio 6 exclusieve downloads

De ambassadeurs van de livemuziek bij de NTR op Radio 6 Soul & Jazz, Mijke van Wijk en Co de Kloet, presenteren in elke nieuwe Jazzism drie tips die je gratis kunt downloaden op de vernieuwde site www.jazzism.nl.

                      

 Mijke-van-Wijk Mijke van Wijk

1.
eBraam – 1B44, Please

Toetsenist Michiel Braam kwam bij Mijke’s Middag live spelen met zijn elektronische eBraam trio. Rock, impro, jazz, wat een muzikaal vuurwerk!

Download

2.
John F. Klaver Band – Dynamite

Er is bijna geen bluesprijs in Nederland die zanger en gitarist John F. Klaver niet won. Hij kwam dan ook voor de tweede keer spelen in mijn show en iedereen ging helemaal uit zijn dak!

Download

3.
Kapok & The Ob6sions – Spliff Riff

Een van de leukste dingen aan mijn programma is dat muzikanten, naast hun eigen set, ook met elkaar gaan jammen. Dutch Jazz Competition-winnaar Kapok ging spontaan op het podium met huisband The Ob6sions. Ze speelde Spliff Riff van Morris Kliphuis en het resultaat was… nouja, luister maar!

Download

Co de Kloet

1. The Nordanians – Jog-A-Jog

Op 21 april 2013 was Amsterdam Noord ‘ in the house’: een wervelende live sessie in onze studio door Oene van Geel (alt­viool), Mark Tuinstra (gitaar) en Niti Ranjan Biswas (tabla). Op alle fronten hoog niveau. Deze band geeft weer eens aan hoe breed het begrip ‘soul en jazz’ kan zijn en blijft!

Download

2.
Egbert Derix, Iain Matthews, Leo Janssen – Waves
Ook een CoLive!-sessie, 14 april 2013. De veelzijdigheid van Derix (piano) sluit prachtig aan bij de stijl en opvatting van de legendarische Matthews (gitaar/vocals). Janssen (saxofoon) is zonder twijfel één van onze topblazers! 

Download

3. 

Wouter Penris, Thomas Bekhuis, Artis Orubs, Oskars Sprois – Bleeding 
Dankzij Mathilde Santing ben ik in contact gekomen met het veelzijdige multi-talent Wouter Penris (vocals/keys): hij arrangeerde alle backing vocals voor het inmiddels op cd verschenenTodd Rundgren/Metropole Orkest Project! Dit najaar brengt hij zijn debuut cd  Sweet Insomnia uit. Penris liet me de stukken al horen: over die cd vertel ik in CoLive! veel meer, maar als je het mij vraagt staat er sowieso één meesterwerkje op. Luister maar!  

Download

 

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »