Menu Sluiten

Video: speel mee met het Brussels Jazz Orchestra

In april plaatste het Brussels Jazz Orchestra (BJO) een online oproep: ‘Play with BJO’. Het orkest nodigde iedereen uit om creatief aan de slag te gaan met de song Someday We’ll All Be Free van soulzanger Donny Hathaway. Het resultaat is hier te zien.

Muzikanten of zanger(es)s(en) die er altijd van gedroomd hadden om samen met het orkest, vanuit huis, te spelen of zingen, grepen hun kans. Iedere creatieveling kreeg de kans om te ’spelen’ met de song: een remix te maken, erop te dansen, tekenen of scratchen.

Compilatievideo

Zij die thuis nog aan de slag willen met de song, kunnen het nummer, de lead sheet en de lyrics nog steeds downloaden. Alle inzendingen zijn binnenkort te zien op het Youtube-kanaal van BJO, inclusief bijpassende playlist.

Someday We’ll All Be Free

De song Someday We’ll All Be Free werd in 1973 uitgebracht door Donny Hathaway, die er zijn mentale strubbelingen mee van zich afschreef. Later werd het nummer in de armen gesloten door de burgerrechtenbeweging, naar aanleiding van de versie van Aretha Franklin in Spike Lee’s film Malcolm X (1992).

Ook vandaag is de song toepasselijk, vanwege deze ongewone tijden waar in we thuisblijven, telewerken en online musiceren.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »