Menu Sluiten

Video: Stevie Wonder 70 jaar, een ode van Hermine Deurloo

Jazz, soul, pop en R&B, Stevie Wonder kan het allemaal. Het Amerikaanse muzikale genie is 70 jaar geworden, en onze eigen Hermine Deurloo brengt een liefdevolle ode.

Stevie Wonder turned 70 today! So here’s a tribute to him, with one of his lesser known (instrumental + harmonica) compositions: The First Garden – from the album The Secret Life of Plants. I made this together with the amazing pianist Henne Reijs. I know Henne from the old days at the conservatory of Amsterdam, and now he’s in Candy Dulfer’s band!

Geplaatst door Hermine Deurloo op Woensdag 13 mei 2020

 

Ze doet dat in de vorm van een van zijn minder bekende nummers, te weten The First Garden, van zijn album Journey Throught The Secret Life Of Plants, uit 1979.

Deurloo speelt het nummer met pianist Henne Reijs, waarmee ze op het conservatorium heeft gezeten, en die momenteel speelt in de band van Candy Dulfer.

Hit na hit

Hoewel Stevie Wonder (geboren als Stevland Hardaway Judkins in een stadje iets ten noorden van Detroit, Michigan) dezer dagen zelden meer in de spotlights verschijnt, is er een tijd geweest dat hij alomtegenwoordig was op de radio en in de charts. In de jaren ’60 verbaasde hij de wereld als kindster met zelfgeschreven en -gespeelde soul en rhythm ’n blues en scoorde hij hit na hit.

Sir Duke

Maar zijn echt grote doorbraak volgde in het decennium daarna, toen hij zowel bij de fans als bij de muziekkritiek verbijsterde met ronduit briljante platen als Innervisions, Songs In The Key Of Life (met daarop de wereldhits Sir Duke (een ode aan Duke Ellington) , I Wish en natuurlijk Isn’t She Lovely, maar eigenlijk staat er geen filler op) en eerder genoemd Journey Through The Secret Life Of Plants.

Hoewel de opvolger Hotter Than July ook een dijk van een plaat was (met de funky reggae Master Blaster (Jammin’)) werd het hierna  wat stiller rond Wonder.

Gershwin Prize

Maar tot op de huidige dag zijn er scheepsladingen pop- funk en -soulartiesten schatplichtig aan Wonder, en verschijnt hij regelmatig op albums van collegae. Ook zet hij zich in voor allerhande vormen van liefdadigheid. In 2009 ontving hij uit handen van toenmalig president Barack Obama de Gershwin Prize voor zijn levenslange bijdrage aan de populaire muziek.

Van Hermine Deurloo verscheen recent het album Riverbeast, waarop zij samen speelde met meesterdrummer Steve Gadd.

Deel bericht

Laatste nieuws