Menu Sluiten

Stamping Ground (met Santana) te zien bij Pathé Thuis

Vrijdag 26 juni 2020 is het precies 50 jaar geleden dat ruim honderdduizend muziekliefhebbers zich in het Kralingse Bos verzamelden voor het befaamde Holland Pop Festival, het eerste grote meerdaagse popfestival van Nederland. Een van de grote acts die daar te zien waren is latin-rocklegende Santana.

Het festival, dat in de volksmond bekend werd als Kralingen 1970, was het Europese antwoord op Woodstock dat een jaar eerder in de VS was gehouden.

Ter ere van het 50-jarig jubileum van het Holland Pop Festival, de moeder van alle Nederlandse popfestivals, is de ‘directors cut’ van de legendarische Nederlandse concertregistratie Stamping Ground te zien via Pathé Thuis.

Rotterdam

Het Holland Pop Festival dat in het weekend van 26 juni tot en met 28 juni 1970 werd gehouden in het Kralingse Bos bij Rotterdam kende een ongekende line-up van artiesten als Pink Floyd, Santana, The Byrds, Jefferson Airplane, Canned Heat en vele anderen bands.

Ruim 100.000 bezoekers gingen zich een weekend lang te buiten aan peace, love, hasj en happiness. De gemeente Rotterdam en de aanwezige politie wist zich geen raad met dit evenement en stond alles oogluikend toe.

George Sluizer

Regisseur George Sluizer maakte een unieke registratie van het Holland Pop Festival en gaf de film de titel Stamping Ground. Sluizer legde niet alleen de vele unieke liveoptredens vast, ook brengt hij het jaren 70 tijdsbeeld perfect in beeld. Sluizer maakte zijn film samen met een groep jonge startende filmmakers als Jan de Bont en Theo van der Sande.

EYE Filmmuseum heeft recent, in samenwerking met de erven Sluizer, de beelden en de audio van de film geheel gerestaureerd.

Stamping Ground is op 26, 27 & 28 juni te zien bij Pathé Thuis. Vouchers voor de film zijn te verkrijgen via de Ad Webwinkel.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »