Menu Sluiten

Seda Ozguven over haar foto van Avishai Cohen: ‘Gelukstreffer’

Van wie is die prachtige foto van Avishai Cohen? De foto die dit jaar de cover van de tweede editie van Jazzism sierde, behoort tot de meest gewaardeerde Jazzism-covers. In ons enthousiasme vergaten wij toen de juiste credits te vermelden. Een goede reden om contact te zoeken met de fotograaf, Seda Ozguven, en haar naar het ontstaan van de foto te vragen.

‘De foto is zonder twijfel een gelukstreffer’, verklaart de Turkse Seda Ozguven per mail. ‘Ik stond heel dicht bij het podium en gebruikte een groothoeklens. Deze foto is het resultaat van een combinatie van de juiste apparatuur, de juiste standplaats, het juiste moment en puur geluk.’ Ozguven maakte de foto in 2016 tijdens een concert van Cohen in Istanboel. ‘Eigenlijk was het tijdens dat concert te donker om goede foto’s te maken, maar op dat moment was er net even voldoende licht.’

Geen onbekende van Cohen
Als jazzfotograaf Seda Ozguven is geen onbekende van Avishai Cohen. De hoesfoto van zijn album From Darkness (2015) is ook van haar. ‘De afgelopen 10 jaar heb ik veel concerten van hem bijgewoond: in Turkije, Engeland en op verschillende plekken in Europa. De hoesfoto van From Darkness is tijdens een van die optredens gemaakt.’ Dat ze haar passie voor jazzmuziek en fotografie met elkaar kan combineren, ziet ze als de ultieme manier om zichzelf te kunnen uiten.

Wil je meer weten over Seda Ozguven en haar werk? Kijk dan op http://www.sedaozguvenphotography.com/

Instagram: @sedaozguvenphotography

Deel bericht

Laatste nieuws