Menu Sluiten

Review: So What’s Next? Festival

Op het jazzfestival in het Muziekgebouw Eindhoven was er voor elk wat wils. De mix van acts liep uiteen van akoestische jazz tot electronics. Daartussen was ruimte voor modern creative, soul, funk en hiphop.

Foto’s: Angelique Lemmens

Het jazz and beyond festival in het Muziekgebouw Eindhoven begon op donderdag met een volle zaal voor Marcus Miller. Kwaliteit gegarandeerd. De dag erna draaiden de dj’s van Sublime zeer dansbare muziek tijdens de Club Night waarna Reuben James optrad. Bij Montis, Goudsmit & Directie ging vervolgens het dak eraf.

Goede stemming

Voor Festivalnight op zaterdag opende The Jig in de stadfoyer, de funky klanken zorgen gelijk voor een goede stemming. In de grote zaal speelde het Teus Nobel Acoustic Trio de nummers van Teus’ eerbetoon aan Chet Baker. Ondertussen is het drietal goed op elkaar ingespeeld en dat merk je, het spelplezier is er niet minder om geworden.

 

The Jig

Topbezetting bij Lovano en Bro

Voor gitarist Jakob Bro en saxofonist Joe Lovano gingen we naar de kleine zaal. Ze speelden de muziek van Once Around The Room hun hommage aan Paul Motian. Dit concert was onderdeel van hun Europese tour, daarom speelden ze in dezelfde topbezetting als op die plaat. Op drums Joey Baron èn Jorge Rossy, op contrabas Larry Grenadier èn Thomas Morgan, plus op bas Anders Christensen. Zo’n enorme ritmesectie brengt veel geluid voort, waardoor het grensverleggende spel van Bro en Lovano niet altijd goed te horen was. Wel bijzonder om deze top muzikanten aan het werk te zien.

Gallowstreet

Benjamin Herman Trio op dreef

Gallowstreet is een nieuwe weg ingeslagen, maar speelde live als vanouds de spots uit het plafond. Zoveel enthousiasme en inzet. Het Benjamin Herman Trio was fantastisch op dreef. Weergaloos zoals saxofonist Benjamin Herman, bassist Thomas Pol en drummer Jimmy Jo Hueting het publiek meekregen in hun spel. Jazz is fun!

Benjamin Herman Trio

Fotogalerij

So What’s Next? Jazzfestival Eindhoven, Muziekgebouw op 2, 3, 4 en 5 november.

 

 

 

Deel bericht

Laatste nieuws