Menu Sluiten

Programma Music Meeting Festival 2022 compleet

Op 4, 5 en 6 juni barst Music Meeting Festival los in Park Brakkenstein in Nijmegen. Met Cubaanse muziek in de hoofdrol, aangevuld met muzikale ontdekkingen vanuit alle hoeken van de wereld, zet het festival na twee jaar afwezigheid het park weer in vuur en vlam.

Er vindt een vernieuwd randprogramma plaats op de All Ears Area met onder andere interviews, lezingen en kleinschalige ‘meet-up’ concerten van festivalartiesten. Daarnaast komt jong toptalent voor én achter de schermen aan bod onder de noemer Gelderland Talent Stage. Het publiek kan al toeleven naar het festival via het online muziekkanaal Music Meeting All Ears.

Cuba Upside Down
Onder de noemer Cuba Upside Down, maakte het festival eerder de festivalprimeurs van Alain Pérez y la Orquesta, Osain del Monte en Ping Pong Piano bekend. De volgende Cubaanse heldinnen en helden maken het programma compleet:El Comité: latin jazz op zijn swingendst, de Cubaanse alleskunner Brenda Navarrete, cellist en zangeresAna Carla Maza, meesterpianistRamón Vallemet zijn project ‘Boundless Forces’ en de ware Cubaanse superjamQué viva la Música!De Nederlandse All Star-formatieSon Bent Braamopent het festival met een feestelijk Latin project. Bekijk de ‘Cuba Upside Down’ pagina.

Brenda Navarrete Foto: Fernando Florit

Wereldwijd
Ook artiesten uit andere landen, wereldwijd, maken hun opwachting opMusicMeeting. Zoals de Spaanse trombonist, zangeres en YouTube-sensatieRita Payés, de ‘bullet-proof’ afrobeat vanAntibalasuit New York, de powerblazers vanDžambo Aguševi Orchestrauit Noord-Macedonië en de MalineseDjely Tapadie desertblues en Mandinka-folk aanlengt met rock.

Eigen producties
Dit jaar presenteertMusicMeetingvier eigen producties:

Tolyqyn meets K.O. Brass: powertrio Tolyqyn uit Berlijn koppelt Afrikaanse ritmes en stijlen aan westerse genres. K.O. Brass (o.a. Kyteman, Typhoon) telt vier blazers uit vier verschillende landen. Samen met elkaar én met Tolyqyn, betekent dat een clash van stijlen.

Chatlein & Roe ‘Future’s Past’: twee artiesten die aan elkaar gewaagd zijn. Tony Roe zoekt met elektronische muziek een platform om zijn ideeën de toekomst in te katapulteren. Percussionist Vernon Chatlein gebruikt juist de Caribische muziektraditie als springplank.

Ping Pong Piano: het uitgangspunt is simpel: zet twee vleugels op het podium en laat vier Cubaanse sterpianisten het muzikale gesprek aangaan. Deze unieke uitdaging gaat naar Marialy Pacheco, Ivan ‘Melón’ Lewis, Ramón Valle en Rolando Luna.

Raquel Kurpershoek: deze upcoming zangeres brengt flamenco lyrischer en melodieuzer dan we meestal horen. Dankzij haar moeder – zelf flamencodanseres – groeide ze op met de pure traditie, maar Raquel gaat daarin vervolgens wel haar eigen weg.

Raquel Kurpershoek
Gelderland Talent Stage
Onder de noemer Gelderland Talent Stage stimuleren Music Meeting Festival en de Provincie Gelderland talentontwikkeling: van opkomende artiesten tot en met jonge talenten die achter de schermen bij het festival werken. Eerdergenoemde zangeres Raquel Kurpershoekis de muzikale nieuwkomer die we in het licht van deze samenwerking presenteren. Het talent Julia Koenen die voor haar studie Kunst en Economie aan de HKU onderzoek doet naar de verbinding tussen publiek en artiest op het online én offline podium All Ears. De Gelderland Talent Stage trajecten van Raquel en Julia zijn te volgen via www.musicmeeting.nl
All Ears Area
Het online muziekkanaal Music Meeting All Ears gaat tijdens het festival drie dagen letterlijk ‘offline’, het gaat namelijk live op Music Meeting Festival. Op de All Ears Area vinden kleinschalige ‘meet-up’ concerten van festivalartiesten plaats. Ook zijn er interviews en lezingen, zodat het publiek van alles komt te weten over deze
musici en hun muziek. Op een groot ledscherm kan men tussendoor ook genieten van documentaires en bijzondere fotoseries. Voor wie één en al oor wil zijn, zijn er koptelefoons beschikbaar.
Tickets
 Dagtickets (vvk) kosten Euro 29, driedagen passe partout Euro 75. Jongeren van 16-26 betalen een gereduceerd tarief, evenals groepen vanaf 8 personen. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang. Meer informatie en tickets:

Foto Ramón Valle: Wilfried 

 

Deel bericht

Laatste nieuws