Menu Sluiten

Pianist Tigran Hamasyan komt met zijn trio naar België

Op donderdag 15 december speelt het Tigran Hamasyan Trio de composities van het album The Call Within in De Singel, Antwerpen. De dag erna in het Brusselse Flagey. Op genoemd album staan zijn meest energieke composities tot nu toe.

Als tiener al werd Tigran Hamasyan de hemel in geprezen door jazzcoryfeeën als Herbie Hancock, Chick Corea en Brad Mehldau. In zijn composities bereikt hij een heel persoonlijke, originele sound die uit veel invloeden put. Daarbij blijft zijn Armeense achtergrond altijd en overal hoorbaar. The Call Within is zijn meest energieke album tot nu toe. Zelf beschrijft hij het als een epische reis doorheen zijn imaginaire wereld. Reken op hypnotiserende muziek die laveert tussen uitbundige rockriffs en dromerige soundscapes.

Over StandArt, de opvolger van The Call Within bracht Hamasyan een korte video uit via zijn label Nonesuch. “Uit al het zogenaamde jazz standards repertoire zijn er een aantal composities die echt een speciaal plekje in mijn hart hebben”, zegt Hamasyan in de video. “Voor mij zijn het tijdloze, prachtige melodieën die me van kinds af aan bijblijven. Ik wilde de melodieën van deze standards nemen en ideeën toepassen die ik in mijn eerdere opnamen heb ontwikkeld. Het was een ware zegen om dit project op te nemen met Matt Brewer met Justin Brown als trio en gastoptredens te hebben van Ambrose Akinmusire, Mark Turner en Joshua Redman. Ik ben echt dankbaar en blij dat er een documentatie is van dit proces.”

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »