Menu Sluiten

Nieuwe serie Sunday Afternoon Jazz in TivoliVredenburg

Het is de perfecte manier om de zondagmiddag door te brengen: met een jazzconcert. In TivoliVredenburg wordt daarin voorzien, met een fraaie nieuwe serie jazzconcerten.

Het spits wordt op 19 september afgebeten door Tineke Postma. Zij heeft haar Bimhuis-compositieopdracht met twee handen aangegrepen om haar oeuvre te verdiepen, en het resultaat mag er wezen. Hoewel Postma’s verhalende spel op sopraansax nog altijd centraal staat, bouwt ze met de Inventions Group ook voort op de experimentele elektrische jazz uit haar jeugd.

Vervolgens is het podium op 10 oktober voor The Quartet-NL, met een tribute aan de legendarische Piet Noordijk, die op 8 oktober 2011 overleed. Tijdens dit concert wordt Piet geëerd door een band bestaande uit altsaxofonist Benjamin Herman, pianist Peter Beets, bassist Ernst Glerum en drummer Han Bennink (The Quartet-NL). Alle vier hebben ze met Noordijk samengespeeld.

Meer concerten in deze serie zijn van onder meer Jasper Blom en Pablo Held, Rembrandt Frerichs Trio, Kika Sprangers en Jef Neve.

Meer informatie over de line up, aanvangstijden en tickets vindt je op de site van TivoliVredenburg.

(foto: Merlijn Doomernik)

Deel bericht

Laatste nieuws