Menu Sluiten

Nieuwe opname van Nina Simone op Newport Jazz 1966

Er is een nieuwe opname gevonden van Nina Simone’s optreden tijdens het Newport Jazz Festival in 1966. Als onderdeel van de viering van Nina’s 90e verjaardag komt dat concert nu uit op het album You’ve Got To Learn.

Het optreden van Nina Simone op het Newport Jazz Festival op 2 juli 1966 was heel bijzonder. Het staat in het geheugen gegrift van muziekliefhebbers wereldwijd. Nu, meer dan een halve eeuw later, wordt een tot nu toe onbekende opname van dit legendarische concert uitgebracht. De opname legt de essentie van Simone’s optreden vast. Het toont haar indrukwekkende vocale bereik en haar unieke vermogen om een diepe connectie te maken met haar publiek. Het maakt ook direct duidelijk waarom het bijwonen van een concert van Nina Simone een buitengewone ervaring was.

Swingende interpretatie

Het album opent met You’ve Got To Learn. Daarna volgt een een opwindende en swingende interpretatie van Mississippi Goddam. Het publiek was zo enthousiast dat het haar niet van het podium wilde laten gaan. Als onvergetelijke toegift gaf Simone een show-stoppende uitvoering van Music For Lovers.

De liner notes bij het album zijn geschreven door Shana L. Redmond, een gerenommeerd auteur die diepgaand heeft geschreven over het leven en de nalatenschap van Simone. Haar aantekeningen bieden waardevolle context voor de uitvoering en helpen luisteraars de historische betekenis van Simone’s muziek te begrijpen.

You’ve Got To Learn

  1. You’ve Got To Learn
  2. I Loves You, Porgy
  3. Blues For Mama
  4. Be My Husband
  5. Mississippi Goddam
  6. Music For Lovers

 

Deel bericht

Laatste nieuws