Menu Sluiten

Nieuw Land, de nieuwe video van Mudita

Op 25 maart verschijnt het nieuwe album van Mudita, Nature of the Netherlands. Nieuw Land is een van de tracks van de nieuwe plaat.

Nature Of The Netherlands is onderdeel van een overkoepelend project van Staatsbosbeheer, het Nationale Parken Bureau en EMS FILMS, dat verantwoordelijk was voor films als De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad.

Ode aan het landschap

Tijdens het nationale themajaar 2021 Ode aan het landschap zetten deze organisaties samen met Mudita de Nederlandse natuur extra in het zonnetje. De jazzformatie liet zich inspireren door de 21 Nationale Parken die Nederland rijk is en werkte voor elk park een nieuw stuk uit.

Nature Of The Netherlands

Met het nieuwe album brengt Mudita een eerbetoon aan de natuur die in Nederland te vinden is. Het jazztrio schreef een compositie voor alle 21 Nationale Parken die Nederland rijk is.

“Natuur is de diepste bron, ze is er voor ons allemaal, zonder oordeel, zonder eisen. Voor ons is de natuur de grootste bron van inspiratie voor onze muziek. De 21 Nationale Parken van Nederland op muziek zetten was een geweldige ervaring. Op deze manier konden we nog beter tot de kern komen van onze muzikale intentie en daarnaast hebben we de schoonheid die de natuur van Nederland herbergt mogen (her)ontdekken. We hebben geëxperimenteerd met nieuwe klanken en ideeën. Elke plek heeft haar eigen verhaal en zo heeft elk stuk op ons album Nature of The Netherlands dat ook gekregen”, aldus Mudita.

Edison

Mudita bestaat uit Sanne Rambags (zang), Sjoerd van Eijck (piano) en Koen Smits (trompet). Voor het debuutalbum Listen to the Sound of the Forest (2018) mocht de jazzformatie een Edison in de categorie Jazz Nationaal Vocaal in ontvangst nemen. In maart 2021 verschijnt de opvolger Nature of the Netherlands.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deel bericht

Laatste nieuws