Menu Sluiten

Nieuw album Vince Mendoza met Metropole Orkest

Samen met het Metropole Orkest brengt Vince Mendoza het album Olympians uit. Het is een selectie van composities die hij de afgelopen 28 jaar schreef voor het orkest.

Op dit album komen diverse genres voorbij als jazz, klassiek, latin en filmuziek. Mendoza weet als geen ander deze muzieksoorten te vormen een aantrekkelijk arrangement. Het Metropole Orkest is bij uitstek geschikt om de composities optimaal uit te voeren.

De term en titel Olympians, gebruikt Mendoza vaak als hij op het podium staat met het Metropole Orkest: ‘Ik heb het gevoel dat dit orkest moeilijke muziek blijft spelen met gratie, enthousiasme en nauwkeurigheid. En met name gezien de brede reikwijdte van de projecten die ze in de loop der jaren hebben gedaan. Ze hebben echt het vermogen ontwikkeld om comfortabel te zijn met zoveel verschillende muziekstijlen. Dat is vrij ongebruikelijk voor een orkest. Deze opname toont hen op het hoogtepunt van hun Olympische krachten.’

Gastoptredens zijn er van vocalisten Dianne Reeves en Cécile McLorin Salvant, saxofonisten Chris Potter en David Binney, percussionist Alex Acuña, en wijlen gitarist Ramón Stagnaro.

 

Meer info vind je hier

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »