Menu Sluiten

Montis, Goudsmit & Directie brengen ‘Root Up’ uit

Op 1 maart verschijnt Root Up, het nieuwe album van Montis, Goudsmit & DirectieHet groovende trio dat in korte tijd de soulsensatie van Nederland werd.

De drie bandleden zijn individueel bekend van televisie, wonnen prestigieuze prijzen en hebben een groot oeuvre. Geen wonder dat ze als trio gelijk in binnen- en buitenland werden geboekt. Zelfs al voor hun debuutalbum Taste Of Culture in december 2019 uitkwam. Of de band nu speelt op North Sea Jazz, Mañana Mañana of in Paradiso staat, het publiek wordt met aanstekelijke stukken opgezweept. Het repertoire van Montis, Goudsmit & Directie is niet in één genre te vangen. In de stofwolk die na hun optreden blijft hangen, vind je sporen van funk, rock en ballads.

Met hun cocktail van talent, rauwe energie en ervaring overrompelen Montis, Goudsmit & Directie de zalen tot het publiek ‘méér, méér, méér!’ schreeuwt. Vanaf 26 maart tourt het het trio door Nederland, de heren kunnen niet wachten om het nieuwe repertoire met hun fans te delen.

Kijk voor de touragenda hier.

Het album Root Up verschijnt op 1 maart bij Zip Records en is verkrijgbaar op cd, vinyl en op de streamingkanalen.

Bandleden

Drummer Cyril Directie presenteert de shows vol humor en dwingt het publiek bijna om zich aan het trio over te geven. Met zijn charisma en ongeëvenaarde groove is hij de motor van de band.

Frank Montis op het hammondorgel is al jaren een autoriteit in de souljazz. Het is verbazend hoe swingend zijn linkerhand bast terwijl zijn rechterhand een rijk spectrum aan klank en harmonie toevoegt. Daarbij vindt hij knap de balans tussen eigen improvisatie en verwijzingen naar Jimmy Smith en Jack McDuff, helden van de Hammond.

Gitaarvirtuoos Anton Goudsmit mengt zich op unieke en onnavolgbare wijze in de groove. Elke noot die hij speelt, klinkt alsof het de laatste zou kunnen zijn. Of zoals de Britse krant The Guardian ooit over hem schreef: ‘Goudsmit is the kind of guitar player that makes you wonder where the fire escape is.

 

 

Deel bericht

Laatste nieuws