Menu Sluiten

Debuutalbum Linus Eppinger Quartet

Leaning In is het debuutalbum van de Amsterdamse gitarist Linus Eppinger. Hij brengt hierop eigen composities en standards in de stijl van Wes Montgomery. De basis van Eppingers warme sound is traditionele jazz met soulvolle klanken.

Linus Eppinger heeft grootheden als drummer Jorge Rossy en Doug Weiss bereid gevonden mee te werken aan het album. De jeugdige pianist Nicolai Daneck maakt het kwartet compleet.

De gitarist studeerde bij Peter Bernstein en Julian Lage aan de Jazzcampus Basel. Tijdens zijn Masters aan het Conservatorium van Amsterdam had hij les van Jesse Van Ruller.

Op Leaning In laat Eppinger een muzikale rijpheid horen die ongekend is voor een jeugdige muzikant. De kwaliteit van zijn kwartet helpt daarbij enorm. Drummer Jorge Rossy is een van de meest invloedrijke drummers van zijn generatie. Hij speelde omet bekende artiesten als Brad Meldau, Kurt Rosenwinkel en Wayne Shorter. De Berlijnse bassist Doug Weiss trad regelmatig op in New York met jazziconen als Lee Konitz, Chris Potter en Brian Blade. De jonge pianist Nicolai Daneck, die het kwartet completeert, is misschien een minder bekende naam, maar zijn melodieuze solo’s en gevoelige begeleiding vormen een muzikaal hoogtepunt op de plaat.

Kijk en luister naar het Linus Eppinger Quartet:

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »