Menu Sluiten

Legendarisch concert van Ella Fitzgerald opnieuw verteld

‘Boo-bee-oo-bee-bee-oo-dee-dee-dee.’ Het is het onmiskenbare handelsmerk van Ella Fitzgerald: scatten. Hierdoor kreeg ze een bijna mythische status als vocaliste, maar dit werd ook versterkt door haar enorme bereik en vocale flexibiliteit. Ella behoeft eigenlijk geen verdere introductie. De First Lady of Song stond in de jaren ‘50 en ‘60 maar liefst elf keer in het Concertgebouw en wond daar het Nederlandse publiek om haar vinger.

Voor het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Nederlands Jazz Archief redenen genoeg om deze impactvolle concerten van Fitzgerald op te nemen in de concertserie Dutch Jazz Heritage. Hoe gingen die optredens eraan toe en hoe was de sfeer zeventig jaar geleden? Aan de hand van originele foto’s en filmbeelden uit het jazzarchief vertellen Frank Jochemsen en Bert Vuijsje het verhaal van de optredens van 70 jaar geleden.

Op 5 November brengen vocalisten Marjorie Barnes en Anna Serierse samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw deze legendarische muziek terug naar nu in Parkstad Limburg Theaters Heerlen. 

Meer info daarover vind je hier

Air Mail Special – Jazz Orchestra of the Concertgebouw ft. Anna Serierse (Live at the Concertgebouw)

 

Deel bericht

Laatste nieuws