Menu Sluiten

Laren Jazz komt terug

Het aloude, jaarlijkse Laren Jazz Festival komt terug. In een aangepaste vorm en beslist aantrekkelijk en toegankelijk.

Op zaterdag 1 oktober zijn negen horeca locaties rondom de Brink in Laren het podium voor musici. Jonge jazz talenten van het Amsterdams Conservatorium en de Gooische Muziekschool treden op. Muziek variërend van jazz, naar blues, naar funk, soul en weer terug naar jazz. Alle optredens zijn voor publiek vrij toegankelijk.

Laren-Jazz Talent Award

Een deskundige jury onder leiding van radiopresentator en jazzkenner Co de Kloet, bezoekt de locaties en kiest de meest aansprekende band met het beste optreden. De winnende act ontvangt de “Laren-Jazz Talent Award 2022”. Onderdeel daarvan is een optreden in het in het voorprogramma van de Dutch Swing College Band met Amerikaanse Jazzdiva Deborah Carter op 2 oktober in het Brinkhuis.

Line-up: Daan Sanders Jazz Trio, Ella Zīriņa Jazz Trio, Laura Dooge Jazz kwartet, Micheal Murray Jazz Quartet, Miguel Seoane & Joan Fort Jazz Quartet, NAUSYQA, Paggio and the Giraffes, Rebeka Zsula Jazz Quartet, Trio dos Anciões

Initiatiefnemers Leon Schouten, Frank van den Wall Bake en Huub Zinkstok zijn van plan om van Laren Jazz weer een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Een festijn georganiseerd door de Stichting Laren-Jazz. Deze stichting heeft ook als doelstelling het stimuleren en faciliteren van jong jazz talent.

Meer informatie hier

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »