Menu Sluiten

Jong Metropole en Donny McCaslin

De Amerikaanse jazzsaxofonist Donny McCaslin en Jong Metropole gaan in december samen op tour.

McCaslin is waarschijnlijk het bekendst door zijn veelgeprezen werk als bandleider van het album Blackstar van David Bowie. Een samenwerking die hem inspireerde nieuwe artistieke en muzikale wegen te bewandelen. Hoe dat klinkt hoor je onder andere op zijn meest recente album Blow. McCaslin zegt er zelf over: “Voordat ik met David Bowie werkte, leek dit niet mogelijk voor mij”. McCaslin daagt de jonge muzikanten van Jong Metropole uit door hen mee te nemen in zijn gewaagde fusion van jazz, rock en elektronica en zet de toon met zijn geïmproviseerde alternatieve stijl.

Jong Metropole

In Jong Metropole komt het excellente spel uit de klassieke traditie samen met jazz, pop en fusion. De meer dan 50 jonge musici werken in volledige ‘Metropole Orkest’-bezetting aan vernieuwende producties.

Gratis inleiding in Tilburg

Voorafgaand aan het concert op 3 december in Tilburg vindt een inleiding plaats. Hierin wordt McCaslin geïnterviewd door de muziekstudenten van Jong Metropole. McCaslin werkte samen met David Bowie en beïnvloedde met zijn jazzachtergrond de bekende zanger en vice versa. Over deze invloeden gaat het interview. Dit is ook hét moment om je vragen te stellen aan McCaslin. Kaarten voor deze gratis inleiding kun je hier reserveren. Klik daarna door op de Tickets-button.

Concerten

De decembertour Fast Future staat onder leiding van dirigent Jochen Neuffer. Kaarten zijn hier te bestellen.

Zaterdag 3 december 20.30 uur Schouwburg Concertzaal Tilburg + gratis inleiding 19.15 uur (wel reserveren)

Zondag 4 december 15.30 uur LantarenVenster Rotterdam

 

Deel bericht

Laatste nieuws