Menu Sluiten

Jazzism deze keer dubbeldik

De dubbeldikke Jazzism ligt nu in de winkel. In dit nummer kijken we vooruit naar de grootste jazzfestivals. Maak kennis met jonge talentvolle muzikanten die op Gent Jazz of North Sea Jazz staan zoals Nabou Claerhout, Dragonfruit en Guy Salomon. Op de cover: de iconische soulstress Diana Ross. Ze staat prominent geafficheerd op North Sea Jazz en wij schrijven over haar lange carrière. Bassist Ron Carter is still going strong. In een profiel over deze 85-jarige kun je lezen dat hij altijd op zoek is naar die ene perfecte noot. Al negen keer eerder speelde John McLaughlin op NSJ waar hij mooie herinnering aan bewaart. Een aantal daarvan deelt hij met Jazzism.

Pianist en geboren Utrechter Gerald Clayton is samen met zijn vader John Artist in Residence tijdens Amersfoort Jazz. Hij vertelt over zijn nieuwe album waarop drie generaties te horen zijn. Millennial Theo Croker lucht zijn hart over het woord ‘jazz’. Daarentegen roept Julius Rodriquez juist op om simpelweg naar muziek te luisteren en op die manier jazz een kans te geven. John Engels maakt het niet zo ingewikkeld. Voor hem gaat het om blues en swing. De mooiste quote in dit nummer tekenen we uit zijn mond op: ‘Ik drum niet, ik maak muziek.’

Muziek maken is waar het om draait voor alle artiesten die we deze zomer kunnen zien optreden. Laten wij ernaartoe gaan en naar ze luisteren.

Jazzism 3 is nu verkrijgbaar in de winkel. 

Deel bericht

Laatste nieuws