Menu Sluiten

Jazzism 5 ligt vrijdag in de winkel

Jazzism 5 ligt op vrijdag 14 oktober in de winkel. In dit nummer interviews met een aantal grote muzikanten als Joshua Redman, Mark Guiliana, Esperanza Spalding, Wolfert Brederode en Candy Dulfer.

Voor coverartiest Joshua Redman gaat het in jazz om de verrassing. Hij komt zelf met voorstellen en geeft vervolgens zijn collega musici de ruimte voor ideeën in de harmonie, melodie en het ritme. ‘Emotie is het belangrijkste onderdeel in de muziek.’
Toen drummer Mark Guiliana de vrijheid kreeg om zonder restricties in de studio alles te doen, ging hij improviseren. ‘Ik werd gevoed door inspiratie van het moment.’ We spraken met Esperanza Spalding, bassist-vocalist, over het project dat ze deed met de fameuze saxofonist Wayne Shorter. Lou Donaldson is nog steeds funky op zijn 95ste en vertelt over zijn lange carrière. Candy Dulfer is tot het besef gekomen dat ze op de wereld is voor verstrooiing. Pianist Wolfert Brederode legt uit dat zijn nieuwe album het meest radicale is wat hij tot nu toe heeft gedaan.

Verder in dit nummer een profiel over Jaco Pastorius. Interviews met Sun-Mi Hong, Martin Fondse, Hiromi, Judith Owen, Brian Jackson, Peter Somuah, Domi & JD Beck, Samara Joy, Bernard van Rossum BvR Flameco Big band, Vitja Pauwels, The Staple Jr. Singers en Son Little.

Natuurlijk ontbreken de columns en de recensies van nieuwe albums niet.

Dat alles en nog veel meer in de nieuwe Jazzism.

Wil je Jazzism voortaan thuis ontvangen? Neem dan nu een abonnement en klik hier

Deel bericht

Laatste nieuws