Menu Sluiten
Donny McCaslin

Jazz & World tijdens November Music 2023

*advertorial*

Tijdens November Music 2023 brengen musici uit diverse windstreken combinaties van jazz met folk, maqam, elektronica, klassiek, pop of andere muzikale invloeden. November Music 2023 vindt plaats van 1 t/m 12 november op diverse locaties in Den Bosch.

Energieke Amerikaanse elektrojazz van Sungazer en Donny McCaslin of de verstilde Noorse folkjazz van Frode Haltli Avant Folk tot het opzwepende New Masada Quartet van John Zorn of de maqamjazz van Naïssam Jalal; het is allemaal te vinden op dit festival. 

Zorn-marathon

Grote blikvanger tijdens November Music 2023 is de legendarische saxofonist en bandleider John Zorn. Op 3 & 4 november is er een Zorn-marathon met onder meer de gitaristen Bill Frisell en Julian Lage, toetsenist John Medeski en pianist Brian Marsella. Van een heel andere Amerikaanse orde is Sungazer rondom bassist Adam Neely. In een knotsgekke en kolkende mix van jazz, progrock, elektronische muziek, game muziek en YouTube schetst de band glimpen van een muzikale toekomst. Hetzelfde kan worden gezegd van producer Jameszoo en zijn ‘computer jazz’ die hij ditmaal gaat uitvoeren met het klassieke ensemble Asko|Schönberg.

Julian Lage
Foto: Shervin Lainez

Saxofonisten

Bijzondere projecten zijn er dit jaar van de Nederlandse saxofonisten Kika Sprangers en Ben van Gelder. Kika Sprangers ontving een compositieopdracht van November Music. Deze mix van jazz en kamermuziek voert ze uit met haar eigen Large Ensemble en harpist Remy van Kesteren als ‘special guest’. Ben van Gelder brengt zijn prachtige project Manifold met een 7-koppige internationale groep met onder meer organist Kit Downes. Verder komen er twee wereldtoppers naar het festival. Saxofonist Donny McCaslin – bekend van David Bowie’s Blackstar -presenteert zijn nieuwe album I Want More. In zijn band speelt onder meer meesterdrummer Antonio Sánchez (Birdman, Pat Metheny). Daarnaast geeft saxofonist James Brandon Lewis een soloconcert.

James Brandon Lewis
Foto: Diane Allford

Alle windstreken

November Music zoekt weer de breedte op met muziek uit allerlei windstreken. Zo treedt de Noorse accordeonist Frode Haltli op met zijn 10-koppige groep Avant Folk, een mix van Scandinavische jazz, Noorse folk en invloeden uit de pop en klassieke muziek. Verder zijn er concerten van ud-spelers Gordon Grdina en Nawras Altaky. Gordon Grdina treedt op met zijn groep The Marrow met onder meer Mark Feldman op viool en Hank Roberts op cello. Nawras Altaky presenteert zijn nieuwe trio MaDaBa met pianist Tony Roe en percussionist Sjahin During. Ook geeft de ud-speler een concert met Naïssam Jalal. Deze Frans/Syrische fluitist en zangeres treedt eerder tijdens November Music op met haar trio Quest of the Invisible, een combinatie van jazz met invloeden uit de Arabische muziek.

Alle informatie & tickets: hier

 

Deel bericht

Laatste nieuws