Menu Sluiten

Jazz Not Jazz 10 #6-2020

Jazz Not Jazz is de graadmeter van de hedendaagse jazz in al zijn verschijningsvormen. Op basis van de muzieksmaak van dj’s, organisatoren, programmeurs en journalisten is JNJ 10 een actuele en invloedrijke lijst. De nieuwste albums op het gebied van jazz, soul, funk, blues en alles daar tussenin en voorbij vind je hier.

  1. Sault – Untitled (Rise) (Forever Living Originals)
  2. Ben Wendel – High Heart (Edition)
  3. Butcher Brown – #KingButch (Concord Jazz)
  4. Joel Ross – Who Are You? (Blue Note)
  5. Antoine Pierre Urbex Electric – Suspended: Live At Flagey (Outnote)
  6. Matthew Halsall – Salute To The Sun (Gondwana)
  7. Maria Schneider Orchestra: Data Lords (ArtistShare)
  8. Rob Mazurek & Exploding Star Orchestra – Dimensional Stardust (Int. Anthem)
  9. Joost Lijbaart – Free (Challenge Records)
  10. Yuri Honing/Wolfert Brederode: Avalon Songs (Challenge)
Sault

Slechts enkele maanden na Untitled (Black Is) komt het Britse collectief Sault met Untitled (Rise). De confronterende teksten staan haaks op de muziek, die gaat van disco met Braziliaanse percussie naar soul en funk met r&b-invloeden.

Tenorsaxofonist Ben Wendel bracht met Hight Heart een echt jazzalbum uit waarop woordloze vocale ondersteuning van Michael Mayo.

Met r&b-variaties op jazzthema’s en muzikale ondersteuning van violen is #KingButch het resultaat van de creativiteit van Butcher Brown.

Joel Ross brengt Who Are You?, een melodieus samenspel van de vibrafonist en zijn pianist met stevige ondersteuning van bas en drums, hier en daar aangevuld met sax en harp.

De inspiratie voor Suspended kwam voor Antoine Pierre Urbex Electric van Bitches Brew uit de elektronische periode van Miles Davis. Live opgenomen in Brussel hoor je de groove en energie van het sextet.

Vijf jaar na Into Forever brengt Matthew Halsall Salute To The Sun uit: sfeervolle composities die ruimte bieden aan expressie en improvisaties.

Bandleider en componist Maria Schneider deed tien jaar over het maken van Data Lords, power die alleen een jazzorkest kan voortbrengen.

Rob Mazurek

Elf gastmuzikanten spelen mee op Dimensional Stardust van Rob Mazurek & Exploding Star Orchestra. Mazureks inbreng zorgt voor ingetogen melodisch minimalisme.

Joost Lijbaart maakte met Free zijn eerste soloalbum met muzikale verstilling, ruimte en sfeer.

Afsluiter is Yuri Honing/Wolfert Brederode met Avalon Songs. De eigen composities en klassiekers van derden spelen ze op een intuïtieve manier. Tenorsax en piano blijken een prachtige klankcombinatie.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deel bericht

Laatste nieuws