Menu Sluiten

Europese jazztop op Jazz te Gast

Op zaterdag 11 juni brengt Jazz te Gast internationale topmuzikanten bij elkaar voor een ongekend muzikaal avontuur. Maar liefst 75 topmuzikanten strijken in Zuidhorn neer voor 25 concerten op 7 buitenpodia in de prachtige tuinen van de hoofdstraat De Gast. Het Noordpool Orkest & Guests zorgen met het avondconcert voor een spetterende afsluiting van het festival.

Jazz te Gast is ’s middags vanaf 13.30 uur voor iedereen vrij toegankelijk. Kaarten voor het slotconcert en de straatmaaltijd zijn via de website van het festival te koop. Jazz te Gast is een initiatief van de inwoners van Zuidhorn en komt tot stand door vele vrijwilligers en bijdragen van kleine en grote fondsen en (lokale) sponsoren. De samenstelling van de 25 concerten is dit jaar in handen van de Puerto Ricaanse saxofonist  Miguel Zenón en de Spaanse componist/pianist Xavi Torres.

Miguel Zenón Foto: Lourdes Delgado

Eerste namen Greenhouse bekend
De Greenhouse (‘de broedplaats’) vormt het unieke hart van Jazz te Gast. Elke editie komen 12 topmusici uit heel Europa bij elkaar om nieuwe muziek te maken. Op het festival spelen zij 14 spannende sets van elk een half uur op het scherpst van de snede: een feest voor de musici die elkaar tot uitersten uitdagen.

Ella Zirina
Ella Zirina studeerde cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam en kreeg les van onder anderen Jesse van Ruller en Reinier Baas. De internationale jury van de Virtual Jazz Club kende haar vorig jaar de prijs ‘Best Under 25’ toe.

Jamie Peet
De volgens North Sea Jazz ‘insanely talented’ Jamie Peet is een fantastische, veelzijdige drummer met een heel vrije, expressieve stijl. Hij heeft een voorliefde voor ongewone combinaties en speelt net zo gemakkelijk funk of hiphop als jazz. In 2020 werd hij door de Slagwerkkrant verkozen tot de ‘Beste Jazzdrummer van Nederland’.

Mascha van Nieuwkerk
Met haar vrije, energieke speelstijl behoort de jonge cellist Mascha van Nieuwkerk tot een nieuwe generatie muzikanten die met hun instrument in de hand muzikale barrières doorbreken. Als een van de oprichters van Fuse specialiseerde ze zich in het maken van eigenzinnige bewerkingen van stukken uit het klassieke, folk en jazz repertoire.

Bekijk de aftermovie van Jazz te Gast editie 2019 hier:

Foto: Jordi Tremosa

 

 

Deel bericht

Laatste nieuws