Menu Sluiten

Eerste namen Leuven Jazz 2022 bekend!

Toppianist Fred Hersch, altsaxofonist Immanuel Wilkins, saxofoniste Lakecia Benjamin en NΔBOU van jazztromboniste Nabou Claerhout zijn de eerste headliners van Leuven Jazz 2022 dat van 11 tot en met 20 maart plaatsvindt. Let op: de early bird actie loopt tot 15 januari. 

Fred Hersch
De internationaal gerenommeerde pianist Fred Hersch staat als artist in residence centraal tijdens het festival. Met achttien Grammy-nominaties op zak is Fred Hersch een pianist die vele harten weet te veroveren. Hij laat zich niet leiden door genres. Zijn muziek is ook niet geïnspireerd door namen uit het verleden, maar hij is wel invloedrijk voor pianisten als Brad Mehldau en Ethan Iverson, twee van zijn voormalige studenten. Hersch wordt al decennialang geroemd voor zijn lyrische, melodieuze stijl in solowerk, trio en andere formaties. Op Leuven Jazz lanceert hij zijn gloednieuwe album ‘Breath by Breath’ samen met zijn trio en extra strijkers. Ook toont hij als artist in residence zijn meesterlijke veelzijdigheid in sets met de Italiaanse trompettist Enrico Rava en de Belgische pianist Bram De Looze.

Fred Hersch Foto: Tracey Yarad

Immanuel Wilkins
Altsaxofonist en componist Immanuel Wilkins brengt met zijn kwartet het gloednieuwe album ‘The 7th Hand’ (Blue Note), de opvolger van zijn bejubelde debuut ‘Omega’ (2020). Deze plaat toont opnieuw Wilkins’ compositorische talent met een zevendelige suite van nieuwe originele stukken, uitgevoerd door zijn kwartet. De muziek zit vol empathie en overtuiging, combineert melodieuze bogen met klaagzangen en heeft steeds een gevoel van ruimte en adem. Het is een verfrissende blend van straight-ahead jazz en vrije impro. Een aanrader!

Immanuel Wilkens Foto: Rog Walker

Double bill: Lakecia Benjamin & NΔBOU
Een heerlijke double bill! De charismatische en virtuose saxofoniste Lakecia Benjamin stond op zeer jonge leeftijd al op het podium met jazzgrootheden als Clark Terry, Reggie Workman en Rashied Ali. Later werkte ze ook samen met artiesten van het kaliber Stevie Wonder, Alicia Keys, The Roots, Anita Baker en Macy Gray, maar sinds enkele jaren staat ze op eigen benen. Haar energieke jazzstijl zit vol invloeden uit funk, R&B en soul en ze schuwt ook geen sociale of politieke boodschap. Tijdens Leuven Jazz brengt Benjamin haar meesterlijke album ‘Pursuance: The Coltranes’ (2020), een eerbetoon aan John en Alice Coltrane dat bol staat van de spirituele jazz.

Lakecia Benjamin Foto: Elizabeth Leitzell

NΔBOU
Jazztromboniste en componiste Nabou Claerhout wordt niet alleen in België, maar ook internationaal genoemd als ‘definitely one to watch out for’. Met haar frisse composities en innovatieve sound was ze tijdens de online editie van Leuven Jazz 2021 al te gast in een exclusieve Blind Date met Lynn Cassiers. Ook met haar kwartet NΔBOU dompelt ze de Belgische jazz al enkele jaren onder in een verfrissend klankenbad, dankzij die originele bezetting van trombone, elektrische gitaar, contrabas en drums. In oktober 2021 brachten hun eerste full album ‘You know uit. Geen twijfel mogelijk dus dat dit een onvergetelijke double bill wordt waar je absoluut moet bij zijn.

N∆BOU Foto: Monday Jr.

Early bird actie!
Van 20 december 2021 tot 15 januari 2022 geniet je van een extra korting van €3 boven op de voorverkoop! Leuven Jazz 2022 vindt plaats van 11 tot en met 20 maart. Het volledige festivalprogramma is vanaf 27 januari bekend. Meer info en tickets vind je hier.

 

 

Deel bericht

Laatste nieuws