Menu Sluiten

Eerste Louis Armstrong kerstalbum

Tijdens zijn leven bracht Louis Armstrong nooit een kerstalbum uit. Zijn thuisopnamen zijn nu samengevoegd met feestelijke winternummers op Louis Wishes You A Cool Yule.

Louis Armstrong maakte de opname van A Visit From St. Nicholas op zijn bandrecorder in zijn huis in Corona, Queens, New York. Hij was toen al ziek. Of ‘Satchmo’ zijn fans nu een laatste cadeau gaf, of gewoon troost vond in zijn favoriete feestdag, het is onduidelijk waarom hij dit liedje maanden na kerst opnam. Het werd zijn laatste recording.  Nu is A Visit From St. Nicholas geremastered en aangevuld met nieuw pianospel van Sullivan Fortner.

Kerstsoundtrack

Armstrongs vakantieopnamen zijn een standaard onderdeel van de wereldwijde kerstsoundtrack. Denk daarbij aan Winter Wonderland. Desondanks heeft hij tijdens zijn leven nooit een kerstalbum uitgebracht. Louis Wishes You A Cool Yule verzamelt zijn feestelijke opnamen als een samenhangend geheel. Met de jaren 50 singles Cool Yule, Christmas Night In Harlem en het swingende Zat You Santa Claus?. Met Velma Middleton zingt Armstrong Baby, It’s Cold Outside en met Ella Fitzgerald I’ve Got My Love To Keep Me Warm.

Deel bericht

Laatste nieuws