Menu Sluiten

Documentaire over het leven van Cesária Évora

Op 1 juni komt de documentaire over het leven van Cesária Évora in de bioscoop. De film schetst een liefdevol portret van de wereldberoemde ‘diva op blote voeten’.

Zangeres Cesária Évora (1941-2011), vergat nooit haar arme afkomst en toonde dat onder andere door blootsvoets op te treden. Ze bezat een diep-melancholische stem die rechtstreeks uit haar innerlijk, leven en land voortkwam, zoals een persoon in de film opmerkt. Ze werd geboren op Kaapverdië. En belandde als tienjarig kind in een weeshuis,  omdat haar moeder na het overlijden van haar man niet in staat was om zes kinderen op te voeden. Na enkele jaren liep ze weg en begon ze als cafézangeres. Haar rauwe leven veranderde toen ze op vijftigjarige leeftijd een wereldster werd. Opvallend genoeg veranderde de roem haar niet.

Cesária Évora toont met behulp van archiefbeelden, concertopnamen, interviews en beelden van Kaapverdië een vrouw die altijd zichzelf bleef en haar onafhankelijkheid nooit opgaf, maar ook een vrouw die getekend was door haar loodzware jeugd. Toen een interviewer haar vroeg naar haar grootste droom en zei: “Ik geloof niet in dromen, vraag me iets anders!”
Foto: Eric Mulet

 

Deel bericht

Laatste nieuws