Menu Sluiten

De magie van Prince: een nieuwe versie van While My Guitar Gently Weeps

Iedere muziekliefhebber herinnert zich de fabuleuze versie van de George Harrison-klassieker While My Guitar Gently Weeps, gespeeld toen de ex-Beatle opgenomen werd in de Rock and Roll Hall Of Fame, in 2004. Nu is er een nieuwe edit, waarin de gitaarsolo van Prince terecht een veel prominentere plek krijgt.

Het was een memorabele avond daar in LA, toen de voormalige zanger, gitarist en componist van The Beatles George Harrison (1943 – 2001) werd opgenomen in de Rock and Roll Hall Of Fame.

Tom Petty, Jeff Lynne, Steve Winwood en zoon Dhani Harrison speelden de  legendarische Beatles-song While My Guitar Gently Weeps gedurende George Harrisons zogeheten ‘induction ceremony’.

Wat ook opviel, was dat Prince, die wat bescheiden stond opgesteld langs de rand van het podium, ineens naar het midden wandelde, en daar een van de meest indringende gitaarsolo’s speelde die de wereld ooit gehoord had.

Afgelopen week dook er ineens een bewerkte versie op van de video, waarin de solo van de man uit Minneapolis veel beter tot zijn recht komt. ,,Zeventien jaar na deze bloedstollende show van Prince had ik ineens de gelegenheid om de fouten die ik destijds maakte te herstellen. Ik heb onder meer veel meer close ups toegevoegd. Ik denk dat het hiermee een stuk beter geworden is,’’ aldus TV-producer Joel Gallen, die in 2004 de man aan de knoppen was tijdens de ceremonie in Los Angeles.

Deel bericht

Laatste nieuws