Menu Sluiten

D’Angelo-film Devil’s Pie zaterdag op tv

Devil’s Pie, de film over zanger D’Angelo, komt zaterdag 23 november op tv. De NTR zendt de film van Carine Bijlsma uit om 22.00 uur op NPO3.

 Na veertien jaar afwezigheid bracht D’Angelo zijn derde album uit: Black Messiah. In aanloop naar de daaropvolgende tournee, volgde de Nederlandse filmmaker Carine Bijlsma volgde de mediaschuwe artiest. Met veel liveopnamen van de concerten, video’s uit de kerk van zijn jeugd en gesprekken met D’Angelo zelf. Ook de leden van de band komen aan het woord; Questlove, Pino Palladino en tourmanager Alan Leeds.

Het is een indringend portret geworden van een jonge man, Michael Eugene Archer, die opgroeit in de kerk van de zwarte gemeenschap in VS. Zijn muzikale gave is groot en hij wordt de wereldster van de neo-soul. Na de roem en de dood van zijn oma gaat hij ten onder aan schuldgevoel, dat zich op verschillende manieren uit. “Een worsteling waar eerdere zwarte genieën ook mee te kampen hadden”, volgens Questlove.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »