Menu Sluiten

Christian McBride, Jason Moran, Butcher Brown: Mondriaan Jazz Line up compleet

Mondriaan Jazz Festival 2021 heeft het affiche uitgebreid met de Amerikaanse cult-funk van Butcher Brown en de diepe improv van onze zuiderburen Mattias DeCraene en Dishwasher.

“Op de vooravond van het festival warmen we op 8 oktober op met een dubbelconcert in het Koorenhuis.” aldus organisator Mike Bindraban “Daar maakt grote belofte harpiste Nala Sinephro haar Nederlandse debuut, bijgestaan door leden van Sons of Kemet en Ezra Collective.

Mondriaan Jazz vindt op 8 en 9 oktober plaats in het Koorenhuis en Paard in Den Haag.

De opening night wordt afgesloten door de grenzeloze Amerikaanse cult-funk groep Butcher Brown die in 2020 hun debuutalbum op Verve/Concord uitbracht.” Het reguliere festival wordt op 9 oktober in het Paardcafé aangevuld met de electronica en diepe improv van zuiderburen Mattias De Craene en de jazzband Dishwasher, gepresenteerd door ProJazz.

Affiche compleet
Met deze toevoegingen is het affiche van Mondriaan Jazz Festival 2021 compleet. Eerder dit jaar kondigde het festival de eerste namen aan, met het duo Christian McBride en pianist Jason Moran.

Het festival sluit af met de enige 2021 show van UK-jazz-afrobeat sensatie KOKOROKO. Daartussen zit een vol programma waarin de randen van de hedendaagse jazz en electronica worden opgezocht met onder meer Yussef Dayes, John Ghost en Arthur Hnatek’s SWIMS.

Mondriaan Jazz dompelt bezoekers onder in de Berlin en Helsinki jazz underground, met onder meer Y-OTIS en Timo Lassy x Teppo Mäkynen, en verrast met het Nederlandse debuut van UK-zangeres Sasha Keable en het overweldigende Ensamble Grande van Mexicaanse vocaliste Fuensanta Méndez (foto).

Hybride editie fysiek en online te bezoeken
Een gedeelte van het festival wordt gratis in de hoogste beeld- en geluidskwaliteit gestreamd via onder andere de websites van Mondriaan Jazz en PAARD.

Bezoekers kunnen voor tickets en voor hun aanmeldingen voor de livestream terecht op de website van PAARD. Daar staat ook de volledige line up.

Deel bericht

Laatste nieuws