Menu Sluiten

Charlie Musselwhite gaat terug naar zijn jeugd

Voor zanger/harmonicaspeler en gitarist Charlie Musselwhite (78) lijkt de cirkel rond. Op Mississippi Son zet hij opnieuw een stap terug naar zijn jeugd.

Geboren in Mississippi, muzikaal opgegroeid in Memphis, Chicago, San Francisco en uiteindelijk wonend in Clarksdale, Mississippi. In Memphis zag hij als kind akoestisch spelende bluesmannen als Fury Lewis, Will Shade en Memphis Willie B., terwijl hij in Chicago leerde van harmonicavirtuoos Walter Horton en met Big Joe Williams een woonkelder deelde.

Deze plaat is, na het vorige met Elvin Bishop gedeelde album, opnieuw een stap terug naar zijn jeugd. Charlie speelt op alle tracks akoestische gitaar en harmonica in de beugel en zingt met broze stem. Met verder slechts een contrabas en basic gehouden drums. Zowel de covers van Big Joe en Charley Patton als acht zelfgeschreven, autobiografische nummers vallen binnen de Delta bluestraditie. Rustig en fijnzinnig zijn typeringen voor dit veertigste album van de ooit ongenadig op zijn harmonica’s scheurende Musselwhite.

Rien Wisse

 

Charlie Musselwhite, Mississippi Son, Alligator/V2

Luister naar het hele album:

Deel bericht

Laatste nieuws