Menu Sluiten

Jazz Not Jazz 10: luister naar Nate Smith, De Beren Gieren en Petter Eldh

Jazz Not Jazz is de graadmeter van hedendaagse jazzmuziek in al zijn variaties. Op basis van de muzieksmaak van dj’s, organisators, programmeurs en journalisten is Jazz Not Jazz een actuele en invloedrijke lijst. nieuwste albums in jazz, soul, funk, blues en alles daartussen vind je hier.

1. Deze keer is de coverartiest ook de nummer 1 in deze lijst: Nate Smith met Kinfolk 2: See The Birds. Het album dat de evolutie van zijn muzikantschap weergeeft. Componist en drummer Smith smeedt moderne jazz, hiphop en klassieke invloeden moeiteloos aaneen.

2. Op Less Is Endless spelen De Beren Gieren avontuurlijk en vrij. Het komt de sfeer in de ruimtelijke en spannende muziek ten goede.

3. De beat en de groove van de drums vormen het hart van Petter Eldh’s Project Drums Vol.1. Met originele arrangementen een veelvoud aan onverwachte instrumenten.

4. Terence Blanchard & The E-Collective heeft met Absence een eerbetoon aan de muziek van Wayne Shorter gemaakt. Door de samenwerking met het Turtle Island String Quartet klinkt het soms wat filmisch.

5. Voor A Beautiful Revolution (Pt. 2) heeft Common samengewerkt met onder meer multi-instrumentalist Seun Kuti, gitarist Isaiah Sharky en Brittany Howard. Een positief en afwisselend soulvol album.

6. Esinam switcht op Shapes In Twilight Of Infinity gemakkelijk tussen stijlen. De samenhang komt van haar zang en dwarsfluitspel met soundscapes uit de Moog.

7. Het debuutalbum Yellow van Emma-Jane Thackray staat vol eigen composities met een dansbare soul- en jazzfusion feel.

8. Lady Blackbird gebruikt haar krachtige stem heel ingetogen op Black Acid Soul. Met spaarzame instrumentatie geeft het een jazz-soul sfeer uit de jaren 50 en 60.

9. Dance, Funk, Jazz en KrautRock zijn de ingrediënten van Algorhythm, het nieuwe album van Jungle by Night.

10. Afsluitend: het kwartet OAK by Sjoerd van Eijck debuteert met Aurora. Invloeden uit vrije improvisatie, klassiek en jazz geven de muziek een kalme Scandinavische sfeer.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »