Menu Sluiten

Video: Stay With Us van het Brussels Jazz Orchestra

Ook het Brussels Jazz Orchestra bevindt zich onontkoombaar in de greep van corona. Om de creatieve sappen toch te laten stromen, deed het orkest in oktober een oproep aan zijn leden om een virtueel orkest te vormen. Ziehier het resultaat.

Iets meer dan veertig muzikanten gingen de uitdaging aan en speelden de compositie Stay with us vanuit de huiskamer. Stay With Us is geschreven door Frank Vaganée, saxofonist, componist en artistiek directeur van het BJO.

Muzikanten konden aan de slag met een mp3-track en de partituren, waarna ze zichzelf smartphone-gewijs filmden. Iedere video bracht het virtuele orkest een stapje dichter bij de volledige line-up. Tot slot voegde Guy Fellemans (regisseur van de BJO-docu ‘Bring it to the people’, 2020) samen met Filip Walgraef de 43 ingezonden partijen samen tot één gelegenheidsorkest. Het resultaat van dit technisch huzarenstukje is nu online te bewonderen.

Na Someday We’ll All Be Free, is Stay with us het tweede digitale participatieproject waarmee Brussels Jazz Orchestra muzikanten de kans biedt om op een creatieve manier met elkaar te verbinden.

Het Brussels Jazz Orchestra (BJO), opgericht in 1993,  is het soort orkest dat graag de verwachtingen overstijgt. De leden kiezen voor het hoogste niveau door originele muziek te componeren en unieke arrangementen te creëren. Inventief en passioneel musiceren is ons handelsmerk. BJO brengt jazz met een dynamische, orkestrale sound, geworteld in de jazztraditie. Onze musici zijn bovendien stuk voor stuk uitmuntende solisten, wat ruimte schept voor improvisatie.

 

What do you want to do ?

New mail

Deel bericht

Laatste nieuws