Menu Sluiten

Jazzism op North Sea Jazz, Blog 7

Tot slot: de allerlaatste NSJF blog, genoteerd tijdens de allerlaatste uurtjes en ’the day after’. Want de finale was een heus feest: met optredens van hitmachines van weleer, die het nog altijd goed doen.

Hall & Oates traden hier eindelijk weer eens samen aan en vlogen van hit naar hit, met die geaffineerde pop-soul in een rock-jasje gehesen aan. Heerlijke harmoniën, tijdloze songs en Hall nog altijd zo goed bij stem! Nile Rodgers stak het oude Chic vuurtje nog eens flink op voor een opnieuw afgeladen Nile (hoe treffend) hal en Outkast maakte het zaakje compleet af, voor een publiek van jong en oud. André 3000 en Big Boi hebben alleen een dj en twee backingvocalisten op het podium staan, genoeg om deze jeughelden uit het begin van de hiphop tot de perfecte afsluiter van North Sea Jazz te bombarderen.

Weliswaar opnieuw geen jazz-acts, maar met hun aantrekkingskracht heeft een heel groot publiek contact gehad met muziek, vaak jazz, soms not jazz maar gelieërd aan jazz, soms nauwelijks, maar vrijwel altijd goede muziek. Had zondagavond anders de zaal zo vol gezeten bij Blue Note trompettist Takuya Kuroda? Of stond het anders nog zo volgepakt in de Congo tent voor de roots van de jazz: de Rebirth Brass Band?

Lieve lezers: North Sea Jazz 2014 was een groot feest. Uniek op deze aardbol, want zoveel geweldige artiesten bijeen binnen 3 dagen, is iets dat iedere muzikant die zich bij ons in de Jazzism stand meldde, als een volstrekt unicum ervoer. Plak daaraan vast dat er ook nog eens unieke combinaties op het podium stonden, als Stevie Wonder met Joss Stone, of Pharrell met Bootsy Collins en zie hoeveel blije mensen van heel jeugdig tot bijna bejaard er rondliepen, en je beseft hoe groots dit is. We waren blij erbij te zijn en zullen ons volgend jaar zeker melden. Hopelijk met jou erbij.

Het Jazzism team: Angelique van Os, Rik van Boekel, Kees Smallegange, Paul Evers, Eric Waterschoot (fotografie) en speciale dank aan Jazzism webcontentmanager Dietmar Terpstra

Deel bericht

Laatste nieuws