Menu Sluiten

Gent Xtra: eten, drinken, luisteren

 

Naast het Gent Jazz festival, valt er overdag ook genoeg te beleven. De vele boetiekjes, chocolaterieën, en streekproducten geven extra flair aan de stad die nog prachtige middeleeuwse staat verkeert.
 
Met een bootje vanaf het water krijg je een goed beeld van oude facades, de vele terrasjes en opgeknapte panden zoals De Oude Vismijn, waar nu het toeristenbureau en een restaurant zitten. 
 
Gent ademt een en al geschiedenis, met ook bijvoorbeeld de beroemde Belforttoren, de St. Baafskatedraal met daar tussenin het nieuwe imposante Stadshalhuis dat authentieke vormen heeft, maar in een modern jasje is gestoken. Musea’s en bier zijn er in overvloed, dus het is vooral een kwestie van keuzes maken.  
Sint -Veerleplein 5
 
Nog niet genoeg van muziek? Combineer het festival met de tiendaagse Gentse Feesten die aansluitend plaatsvinden, van 20 t/m 29 juli. 
 
Restaurant Sandton Grand Hotel Reylof presenteert tijdens Gent Jazz diverse lunchconcerten. Morgen – zaterdag 20 juli- treedt saxofonist Robin Verheyen onder meer op. 
Hoogstraat 36
reserveren: +32 (0)9 2354070
Tijd: 12.15- 14.15 uur.
kosten: 18,50 euro; incl. aperitief van het huis op vertoon van Gent entreekaart.
 
Van 5 t/m 8 september viert Gent Jazz in ’t park; ook een meerdaags festival met voornamelijk Vlaamse musici, zoals John Snauwaert Kwartet, 3/4 Peace, Ghent Youth Jazz Orchestra, Philip Catherine Trio en Maak Septet. Toegang is gratis! Zie: www.gent.be/jazzintpark
 
In 2011 maakte onze journalist een aparte reportage over Gent als jazzstad. Lees hier meer.

 

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »