Menu Sluiten

Blog: Jazz leeft!

Jazz leeft!. Dat is de prettig uitdagende stelling die we 55 artiesten voorlegden. Daar kwamen ontroerend mooie zienswijzen uit voort. Jazz als geuzennaam voor vrije, eerlijke en tijdloze muziek.  Of zangeres Margriet Sjoerdsma die Nina Simone in de Albert Heyn hoort… terwijl trompettist Jan van Duikeren een colbertje past in een überhippe kledingzaak met een knalharde Cannonball-solo uit de speakers. Hoezo leeft de jazz anno 2013?

Veel jonge gasten, die jazz als een grenzeloze mentaliteit ervaren, speuren rond met een open mind, een waar walhalla voor elke muzikant. De ‘oudjes’ brengen het vergezicht aan: jazz leeft al meer dan 100 jaar, aldus slagwerker Eric Ineke, die tot zijn genoegen nog altijd veel jong talent spot. Terwijl pianist Randal Corsen 14-jarigen ziet boppen als Parker. En met Miles Davis in zijn jonge jaren op de cover van deze speciale editie, slaat Jazzism de brug tussen verleden en toekomst, met beide benen in het heden.

Vindt jij ook dat Jazz leeft? Kun je in het kort (max 100w) aantonen waarom? Reageer op deze blog onder: reacties onder op deze pagina. En wie weet tref je je bijdrage terug onder de beste reacties, die geplaatst worden in een van de komende edities van Jazzism.

Deel bericht

Laatste nieuws