Menu Sluiten
cd-kv-Bugpowder---Cage-Tenn

Bugpowder – Cage Tennis (TryTone/ToonDist)

De tekst binnen in de klaphoes luidt: Bugpowder plays Ornette Coleman compositions of the 70s and 80s, and well, 60s. Het is nu eenmaal zo dat Colemans werk uit de vroege jaren zestig veel meer wordt gecoverd dan zijn latere werk.

De harmolodic funk van Dancing in Your Head en de band Prime Time had grote invloed op de ontwikkeling van de free funk maar kent uiteindelijk nu weinig navolgers. Bugpowder – niet te verwarren met de Deense band met dezelfde naam – zet dat nu even recht met een frisse kijk op de nalatenschap van Coleman in zijn middenperiode. Terwijl altsaxofonist Tobias Klein dezelfde kwikzilverachtige articulatie aan de dag legt als Coleman, klinkt hij een tandje strakker zonder dat ten koste gaat van de expressiviteit. Ritmisch sterk zijn gitarist Jeroen Kimman en basgitarist Jasper Stadhouders terwijl ze zich harmonisch aangenaam flexibel tonen. Het strakke drumwerk met veel rockelementen van Tristan Renfrow geeft band een flinke dot extra dynamiek. Een mooi eerbetoon aan Coleman.

Ken Vos

Deel bericht

Laatste recensies

Kalaha – Nord Havn

Gentrificatie heb je overal, niet alleen in de oude steden van Rotterdam en Antwerpen, maar ook in Kopenhagen. Die verandering van bevolkingssamenstelling was voor het

Lees verder »