Menu

Stephen Emmers Home Ground: bekijk de trailer

Stephen Emmers Home Ground: bekijk de trailer

Stephen Emmer is een Nederlandse componist / arrangeur en muzikant die van vele markten thuis is. Momenteel werkt hij aan het project Home Ground, waarop meegewerkt is door mensen als Chaka Khan, Patti Austin en de onlangs overleden soullegende Leon Ware.

Bekijk de trailer van Home Ground


In 2014 Stephen lanceerde Stephen het International Blue project, een viering van de kunst van de popcrooner met Glenn Gregory, Julian Lennon, Tony Visconti, Midge Ure en Liam McKahey. Het album – dat werd gepresenteerd in Abbey Road en wereldwijd positief is ontvangen – resulteerde in een ontmoeting van verwante geesten, hetgeen uitmondde in het Holy Holy project van Visconti.

Iconen

Home Ground koppelt de zeggingskracht van spirituele, orkestrale soul aan teksten die van maatschappelijk bewustzijn getuigen. De songs op ‘Home Ground’ worden vocaal uitgevoerd door muzikale iconen van de laatst 5 decennia.

Dat resulteert in een indrukwekkende line-up met de beste soulstemmen die de wereld heeft voortgebracht, zoals Chaka Khan, Patti Austin, Leon Ware, Kendra Foster, Frank McComb, Mary Griffin, Ursula Rucker, Andy Bey en Dwight Trible.

The Roots

Bovendien is het album gemixt door Bob Power (The Roots, Erykah Badu, A Tribe Called Quest) en gemasterd door Mark Wilder (Miles Davis, Sting & Jose James) en Chris Gehringer (Drake, Rihanna, Wu Tang Clan).

De songteksten op ‘Home Ground’ handelen over deze wereld in conflict en oorlog, om land, religie of ras; donker versus blank, over arm versus rijk, recht versus onrecht. Miljoenen mensen zijn op de vlucht, de wereld staat in brand. Die wanhoop resoneert in Home Ground. Zijn we niet allemaal op zoek naar een veilig thuis?

War Child

Stephen had meteen al het idee dat War Child perfect zou passen bij de campagne. Vooral omdat ook War Child muziek en creativiteit als een belangrijk handvat gebruikt in hun programma om kinderen te helpen om angst, depressie en agressie te overwinnen. Een substantieel gedeelte van de opbrengst van het album zal dan ook worden geschonken aan dit goede doel, zodat War Child nog meer van ‘onze’ kinderen kan helpen: de best denkbare investering in een toekomstige wereld waar men in vrede leeft.

Minny Pops

Stephen begon zijn carrière in de Minny Pops: de eerste Nederlandse band die werd gepromoot door John Peel en in het Verenigd Koninkrijk heeft getourd als support act van Joy Division & New Order. In 2006 leverde Emmer het veelgeprezen spoken word-album af met de titel ‘Recitement’. Hierop zijn de stemmen van o.a. Lou Reed, Alan Ginsberg, Richard Burton en Sylvia Kristel te horen.

Home Ground wordt op 9 juni uitgebracht.

 


terug naar boven

Winkel

Links

Over ons

Volg ons